top of page
  • AIPA

Turisztikai üzleti reggeli


„A Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén” című EFOP-1.2.9-17-2017-00019 számú projekt keretében 2020. augusztus 14-én a Four Points by Sheraton Kecskemet Hotel & Conference Centerben szervezett az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft., Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, valamint az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület üzleti reggelit helyi turisztikai szervezetek részére.


Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a saját eszközeivel is szeretné segíteni, hogy Kecskemétre minél több belföldi turista érkezzen. Ezért a rendezvényen bemutatásra került a „Gyere Kecskemétre!” című kisfilm, amely a most induló turisztikai kampány központi eleme, valamint a megújult önkormányzati honlap, ahol a helyi turisztikai kínálat kiemelt helyet kapott.


Juszkó Anitát, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Dél-alföldi Régió elnökét és Garaczi Jánost, a Tanyacsárda Kft. ügyvezető igazgatóját Czinkóczi-Dori Szilvia a projekt szakmai vezetője egy panelbeszélgetés keretében kérdezte arról, hogy milyen atipikus foglalkoztatási formák segítségével tudják megtartani a koronavírus járvány alatt dolgozóikat.


A turisták Kecskemétre csábítását és a részükre szóló programlehetőségek bemutatását szolgálja a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció, amelyet Hamzáné Lakó Judit, Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára, és Sikala János, az Infotec Kft. ügyvezető ismertetett.


A koronavírus a turisztikai és vendéglátótipari ágazatot különösen súlyosan érintette, ezért a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap nehézségek áthidalására szolgáló „RESTART” Programját Farkas László, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. projektmenedzsere mutatta be. A programban kecskeméti kft.-k és zrt.-k juthatnak finanszírozáshoz az általuk foglalkoztatott munkaerő megőrzése, illetve visszaszerzése, a tevékenységük, működésük fenntartása, illetve fejlesztéseik végrehajtása érdekében.


Az üzleti reggeliről készült tudósítás itt tekinthető meg.


Forrás: aipa.hu

Széchenyi 2020
bottom of page