top of page
 • AIPA

Tanácsadó Testület segíti a kecskeméti Család és KarrierPONT munkáját

Frissítve: 2018. dec. 19.

Tizenegy "nagykövet" segíti a jövőben a kecskeméti Család és KarrierPONT munkáját, vagyis az aktív korú nők rugalmas, családbarát foglalkoztatásának elősegítését a Kecskeméti Járásban. Az elismert és tapasztalt szakemberekből álló Tanácsadó Testület augusztus 28-án, kedden alakult meg a kecskeméti városházán. Elnöke, a Kecskeméti Járás egyik legnagyobb női foglalkoztatójának képviselője, Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója lett.

A Család és KarrierPONT szolgáltatásaival egyrészt a családi élet szereplőit, másrészt a munkáltatókat segíti, és megpróbál közöttük egyfajta híd szerepet betölteni a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében.

Az iroda működtetése része annak a projektnek, amelyet az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és konzorciumi partnere, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület sikeresen elnyert az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosító számú „Nők a családban és a munkahelyen című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén" című pályázattal.


Az alakuló ülésen a projekt küldetését, céljait és feladatait a konzorciumvezető AIPA Kft. képviseletében Szalainé Hadi Andrea projektmenedzser, illetve Engert Jakabné, a Család és KarrierPONT-ot működtető Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, egyben a projekt szakmai vezetője ismertette. A meghívottak a helyi munkaadókat, a közigazgatást, az egészségügyi és szociális szférát, a járási települések önkormányzatait, az egyházat és a kecskeméti egyetemet képviselik a kezdeményezésben.

A megalakuló Tanácsadó Testület tagjai vállalták, hogy tapasztalataikkal, szakmai tudásukkal és kapcsolatrendszerükkel hozzájárulnak a projekt eredményes működéséhez, a családbarát foglalkoztatás elterjesztéséhez a Kecskeméti Járásban. Ismertségükre építve, valamint „véleményvezéri" szerepükre alapozva segítik az iroda kommunikációs aktivitását, a szemléletformálást, illetve negyedévente konzultálnak a következő időszak feladatairól, programjairól.


A Tanácsadó Testület egy önkéntes szolgálaton alapuló munkacsoport, melynek tagjai a Család és KarrierPONT nagykövetei a Kecskeméti Járásban. A tagok a testület élére a Kecskeméti Járás egyik legnagyobb női foglalkoztatójának képviselőjét, Pap-Szekeres Anitát, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatóját választották meg.

Már az alakuló ülésen aktív párbeszéd bontakozott ki a program nagykövetei között: a testület tagjai az általuk képviselt szervezet működéséből számos példaértékű, jó gyakorlatot említettek a családbarát foglalkoztatásra, és hangsúlyozták a szemléletformálás fontosságát a Kecskeméti Járásban.


 

A Család- és KarrierPONT munkáját segítő Tanácsadó Testület tagjai:

 • Dr. Ácsné Szepes Krisztina, a Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő vezetője

 • Basky András Lajosmizse polgármestere

 • Dr. Borics Attila András, a Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese

 • Hatházi Róbert, a Szentcsalád Plébánia plébánosa

 • Dr. Kelemen Márk Kerekegyháza polgármestere

 • Ladics Mónika Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Humánszolgáltatási irodájának vezetője

 • Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója

 • Dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának vezetője

 • Dr. Sági Norberta, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar dékánhelyettese

 • Stefanekné Kiss Andrea, a Rösch Mode Kft. személyügyi vezetője

 • Dr. Svébisné Juhász Márta, a SION Nyugdíjasház és Gondozási Központ igazgatója


 

Forrás:

https://keol.hu/kecskemet-bacs/tanacsado-testulet-segiti-a-kecskemeti-csalad-es-karrierpont-munkajat

コメント


コメント機能がオフになっています。
Széchenyi 2020
bottom of page