top of page
  • AIPA

A család és a munka között szeretnének összhangot teremteni

Frissítve: 2018. dec. 19.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit a Család és KarrierPONT a Reile Géza utca 22. szám alatt.

Az iroda célja, hogy hidat képezzen a család és a munka között. Javítani szeretnék a nők munkaerő­piaci helyzetét, valamint az aktív korú nők rugalmas, családbarát foglalkoztatását népszerűsítenék.

Elsősorban a különböző élethelyzetekben lévő nőknek szeretnének segítséget nyújtani, hogy visszataláljanak a munka világába, de nem zárkóznak el a férjek, édesapák segítésétől sem. A célközönség Kecskeméten és a környékbeli településen élők.

A családbarát iroda szolgáltatásai között szerepel többek között a tanácsadás, a közéleti szerepvállalás segítése, álláskeresés, az atipikus, azaz a normáltól eltérő foglalkoztatási formák bemutatása, valamint képzések szervezése. A hölgyek gyermekkel együtt is betérhetnek az irodába, külön játszósarok biztosítja a zavartalan beszélgetést.

Egy-egy program kapcsán a gyermekfelügyelet is biztosított, köszönhetően a Szupernagyi programnak. A szupernagyik a megnyitón is segítettek, többféle játékos programmal kedveskedtek a gyerekeknek.

Az iroda felállítását pályázati forrás biztosította. Az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és konzorciumi partnere, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület együtt hozta létre az irodát, melynek működtetése 2020 végéig biztosított, de a későbbiekben is folytatnák.

A Család és KarrierPONT munkatársai között pszichológus, mentálhigiénés szakember és jogász is megtalálható.


 

A megnyitón a város részéről Gaál József alpolgármester üdvözölte az irodát, mely csak egyike a megyebeli hat irodának. Továbbiak nyílnak még Kiskunhalason, Kalocsán, Kiskőrösön és Baján.

Az iroda hétfőn és szerdán 8 és 12 óra, csütörtökön és pénteken 13 és 17 óra között várja az érdeklődőket. Kedden pedig a környező településekre települnek ki. Az iroda szolgáltatásai ingyenesek.

Szalainé Hadi Andrea, az AIPA Kft. projektmenedzsere az iroda munkáját és a célközönségüket ismertette. Várják a fia­tal pályakezdőket, gyesről, gyedről visszatérőket, beteg gyermeket vagy más beteg hozzátartozó ápolókat, gyermeküket egyedül nevelőket, nagycsaládosokat, szakképzetleneket, 50 év felettieket, megváltozott munkaképességűeket és a munkanélkülieket. Engert Jakabné, a Nők a Nemzetért Egyesület elnöke pedig a szolgáltatásokat részletesen, valamint a munkatársakat mutatta be a sajtó képviselőinek.


 

Forrás:

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-csalad-es-a-munka-kozott-szeretnenek-osszhangot-teremteni-1394608/

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
Széchenyi 2020
bottom of page