top of page
  • AIPA

Sajtóközlemény

Sikeresen zárult az AIPA Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület közös projektje 2021. március 31.



173,12 millió forint vissza nem térítendő forrásból valósította meg közös projektjét az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület.


Az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosítószámú projekt Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén több, mint 3 éven át főként a női célcsoportot eredményesen segítette a munka és a magánélet összehangolásában, és az elsődleges munkaerőpiacra való visszatérésben.



Küldetése volt a munkáltatói oldal érzékenyítése is az egyes atipikus foglalkoztatási formákra, amely különösen aktuálissá vált a megvalósítás második és harmadik szakaszában, a COVID által előidézett makrogazdasági, munkaerőpiaci folyamatok miatt. A projekt európai uniós támogatásból valósult meg.


Az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület 2018.01.01. és 2021.03.31 között konzorciumban valósította meg az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosítószámú projektjét Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskemét Járás területén. A projekt első ütemében létrehozták a kecskeméti Család és KarrierPont irodát, amely mindvégig biztosította a szakmai megvalósítás infrastrukturális, illetve szolgáltatási hátterét. Az iroda adott helyet az egyéni tanácsadásoknak (jogi, mentálhigiénés, pszichológiai, vállalkozásalapítási tanácsadások), valamint előre meghatározott helyszíneken és időszakokban kihelyezett ügyfélszolgálattal is működött a járás különböző pontjain. Az egyéni tanácsadások, segítségnyújtások mellett számos alkalommal népszerű kiscsoportos, fejlesztő, felkészítő foglalkozásokat is tartottak, aminek során gyermekfelügyeletet is biztosítottak az édesanyáknak. A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által kidolgozott képzések közül mind a 6 adaptálására sor került, a munkáltatói képzést cégvezetői igényekre reagálva e-learning tananyaggá formálva tették elérhetővé, hogy minél több munkaadó megismerhesse az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazásának előnyeit. A projektben kialakított jó gyakorlatok közül kiemelendő a mindenki számára elérhető vállalkozóvá válást elősegítő, valamint a home office alkalmazását előtérbe helyező e-learning tananyag.


A 173,12 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a fejlesztés eredményeként:

− kialakításra került a Család és KarrierPONT,

− több, mint 20 munkáltatóval sikerült szakmai alapokon nyugvó együttműködési megállapodást kötni,

− több, mint 20 fő hátrányos helyzetű, aktív korút munkavállalónak sikerült segítséget nyújtani az elsődleges munkaerőpiacon történő elhelyezkedésre,

− több, mint 500 fő vett részt a projekt keretében szervezett különböző csoportfoglalkozásokon, képzéseken,

− több, mint 1200 fő részvételével valósultak meg különböző kommunikációs programok, amelyek mind munkaadói mind munkavállalói oldalról nagy népszerűségnek örvendtek,

− közel 600 alkalommal nyújtottak a Kecskeméti Család és KarrierPont munkatársai egyéni és csoportos segítségnyújtó szolgáltatást,

− adaptálásra és megszervezésre került a projekt szakmai felügyeletét ellátó Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által kidolgozott 6 db képzési program.


A projektről bővebb információt a www.nokcsaladmunka.hu és a https://www.nokanemzetjovojeert.hu/index.php/kmeti-csak-pont oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:


AIPA Nonprofit Közhasznú Kft.

6000 Kecskemét, Csányi János krt. 14. 2.em/205.

Elérhetőség: +36-76-953-686


Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület

6000 Kecskemét, Kristály tér 8. 2/7.

Elérhetőség: +36-76-737-193


 
Sajtóközlemény
.
Download • 201KB

Széchenyi 2020
bottom of page